Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ;

Βελονισμός, μια αρχαία θεραπευτική τέχνη  που χρονολογείται περιπου 5000 χρόνια πριν στην αρχαία Κίνα. Μέσα απο την παρατήρηση και την πληρη αρμονία με τη φύση οι τοτε κινέζοι θεραπευτές οδηγήθηκαν σε αυτου του ειδους τη Θεραπειά για τη διατήρηση της υγειας τους.

 Το κινεζικό θεραπευτικό συστημα θεραπεύει το σωμα σαν κάτι ολοκληρωιμένο και το βοηθάει να απομακρύνει τον πόνο αλλά και να ρυθμίσει ενα μεγαλο αριθμο διαταραχών και δυσλειτουργιών του ανθρώπινου σωματος.

Σκοπός του βελονισμού είναι να επαναφέρει το σωμα στην αρχική κατασταση υγειας που βίωνε πριν την εκδήλωση της ασθενειας.


Και πως εφαρμόζεται ο βελονισμός;

Κατα τη διάρκεια της θεραπείας εφαρμόζονται διάσπαρτα στο σωμα του ασθενους σε συγκεκριμενα ενεργειακα κεντρα, πολυ λεπτές απόστειρωμένες  βελόνες στο μέγεθος μιας τρίχας. Με τον τροπο αυτό απελευθερώνεται η κυκλοφορία της ενεργειας, το σωμα ξεμπλοκάρει και ο ασθενείς βιώνει την ίαση. Το οξυγόνο, το αίμα και τα διαφορά θρεπτικά συστατικά ενδυναμώνουν τα οργανα του σωματος με εναν απόλυτα φυσικο, ακίνδυνο και σίγουρο  τροπο. Η τεχνολογία απο την οποία είναι φτιαγμένες οι βελόνες είναι τέτοια ώστε να μη τραυματίζουν το δέρμα αλλά να εισχωρούν όσο πιο ανώδυνα γίνεται ώστε να φτάσουν στο ενεργειακό κεντρο που ο θεραπευτής έχει επιλέξει.

Αρκέτα χρονιά τώρα ερευνες κυρίως σε πανεπιστήμια της Αμερικης έχουν δειξει πως ο βελονισμός είναι τόσο αποτελεσματικός που ενισχύει το σωμα και το ανοσοποιητικό συστημα.

Έτσι μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως ο βελονισμός είναι για κάθε ηλικία,απο παιδιά μέχρι και ηλικιωμένους ιδανικός για να θεραπεύσει οξείες και χρόνιες καταστάσεις άλλα και να προλάβει απο ασθένειες που μπορεί να εκδηλωθούν εαν κάποια ανισορροπία υπάρξει στο σωμα.

Πρόληψη άλλα και αντιμετώπιση είναι τα αποτελεσματα που μπορεί να φέρει ο βελονισμός .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου