Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΒΕΛΟΝΙΣΜΌΣ & ΠΟΝΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (ΔΥΣΜΗΝΟΡΡΟΙΑ)




Ο βελονισμός δρά καλύτερα από τα παυσίπονα στους πόνους της περιόδου.

Οι πόνοι της περιόδου ή η δυσμηνόρροια είναι μια κοινή κατάσταση στις γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας. Οι συσπάσεις που προκαλούνται στους μυς της μήτρας μπορεί να εκδηλωθούν πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου σας και να οδηγήσει σε μια δυσάρεστη αίσθηση στην κοιλιακή χώρα, με έντονο πόνο στα ισχία, την πλάτη και το εσωτερικό των μηρών. Η ναυτία, ο έμετος και η διάρροια είναι επίσης κοινά συμπτώματα για μια μεγάλη μερίδα γυναικών. Η κατάσταση όμως αυτή είναι πολύ εξουθενωτική για τον οργανισμό.

Υπάρχουν δύο τύποι πόνων στην περιόδο: πρώτου και δευτέρου βαθμού. Στο πρώτο επίπεδο ο πόνος της περίοδου είναι μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση. Ο πόνος συχνά ξεκινά λίγο πριν ή κατά την έναρξη της περιόδου και συνεχίζει μία έως τρεις ημέρες. Τα μη-στεροειδή-αντιφλεγμονώδη φάρμακα (NSAID), γνωστά ως παυσίπονα είναι τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα για την ανακούφιση από τον πόνο.

Σήμερα δύο νέες μελέτες που έχουν σχέση με τα αποτελέσματα του βελονισμού σε θεραπείες με ΜΣΑΦ για δυσμηνόρροια έχουν δημοσιευθεί.

Μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Αναπαραγωγικής Βιολογίας με στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο βελονισμός είναι πολύ αποτελεσματικός για την ανακούφιση από τους πόνους της περιόδου σε πρώτο βαθμό. Στη μελέτη συμμετείχαν 35 νεαρές γυναίκες με διάγνωση της πρωτοβάθμιας δυσμηνόρροιας. Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: η ομάδα που θεραπεύονταν μέσω του βελονισμού και την ομάδα της ιατρικής υποστήριξης. Ένα μήνα θεραπειών δόθηκαν σε αυτές τις γυναίκες με δυσμηνόρροια και στη συνέχεια εκτιμήθηκαν τα αποτελέσματα και τα επίπεδα του πόνου. Βρήκαν ότι ο βελονισμός είναι τόσο αποτελεσματικός όσο και τα ΜΣΑΦ στη μειώσει του πόνου στην κατώτερη κοιλιακή χώρα. Ενώ το 52% των γυναικών στην ομάδα της φαρμακευτικής αγωγής είχαν μειωμένο πόνο, σχεδόν το 75% των γυναικών στην ομάδα βελονισμού είχε αντίστοιχα μειώσει του πόνου.

Μια δεύτερη έρευνα συνέκρινε τρεις θεραπείες για δυσμηνόρροια με τη χορήγηση: ιμπουπροφαίνης, βελονισμός συν ένα συμπλήρωμα του εικονικού φαρμάκου και βελονισμός με συμπληρωματική χορήγηση κινέζικων φαρμακευτικών βοτάνων, μία φόρμουλα που ονομάζεται Tao Hong Si Wu Wan (μια παραδοσιακή κινεζική θεραπεία για τους πόνους της περιόδου, ​​που είναι ένας συνδυασμός των σπόρων ροδάκινου, Κάρδαμου, κινεζική αγγελική, Σετσουάν ρίζωμα, ρίζα λευκής παιώνιας, ρίζα rehmannia).

Οι γυναίκες έλαβαν τις αγωγές για συνολικά τρεις μήνες και κλήθηκαν να αξιολογήσουν τα συμπτώματά τους στην αρχή και στο τέλος της μελέτης.

Και οι δύο ομάδες βελονισμού είχαν σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα από τα ΜΣΑΦ (ιμπουπροφαίνης), ωστόσο, οι γυναίκες που έλαβαν συνδυασμένη θεραπεία του βελονισμού και κινέζικων φαρμακευτικών βοτάνων βίωσαν την μεγαλύτερη ανακούφιση από τον πόνο. Είχαν, επίσης, καλύτερη μακροπρόθεσμη ανακούφιση των συμπτωμάτων σε σύγκριση με τον απλό βελονισμό.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ανά περιόδους ότι ο βελονισμός μπορεί να προσφέρει σημαντική ανακούφιση από τον πόνο. Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι ο βελονισμός είναι εξίσου αποτελεσματικός, και για μερικούς μπορεί να είναι καλύτερος και πιο ανακουφιστικός από ό, τι κοινά φάρμακα για τους πόνους της περιόδου.

Δοκιμάστε λοιπόν τον παραδοσιακό κινέζικο βελονισμό αλλά και τη κινέζικη φαρμακευτική βοτανοθεραπεία και μέρα με τη μέρα θα βιώνετε μία καλύτερη ποιότητα ζωής, χωρίς πόνους, ισορροπημένη και με διαχρονικά αποτελέσματα.

Με αγάπη για τον άνθρωπο και τη Φύση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου