Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ & ΑΓΧΟΣ



Έντονη ανησυχία & μη διαχειρίσιμο άγχος;
Ο βελονισμός μπορεί να σας προσφέρει ανακούφιση φυσικά

Έχετε άγχος; Ο βελονισμός μπορεί να σας βοηθήσει καθώς αποδέχεται πλήρως τη σύνδεση ανάμεσα στο σώμα και το μυαλό. Η Κινεζική ιατρική υποστηρίζει και όχι αδίκως πως οι ανισορροπίες του πνεύματος μπορεί να προκαλέσουν θυμό, φόβο, θλίψη, χαρά και την ανησυχία, αυτά τα συναισθήματα μπορεί να οδηγήσουν στην εκδήλωση κάποιας ασθένειας στο σώμα με την πάροδο του χρόνου. Ο βελονισμός έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει τα επίπεδα σεροτονίνης στο σώμα, μια χημική ουσία που παράγεται στον εγκέφαλο και η οποία επηρεάζει άμεσα τη συναισθηματική κατάσταση του ατόμου. Ο βελονισμός χρησιμεύει για να ισορροπήσει το σώμα και το μυαλό μέσα από μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης, ανακουφίζοντας έτσι δραστικά από τα συναισθήματα του άγχους.

Τα τελευταία χρόνια, ασκώντας το πρώτο μου πτυχίο της φαρμακευτικής έχω παρατηρήσει μια ραγδαία αύξηση του αριθμού των ατόμων με άγχος, το οποίο όμως δε βρίσκουν τον τρόπο να το διαχειριστούν οδηγούμενοι έτσι σε ψυχολόγους, νευρολόγους ή ακόμη και ψυχιάτρους. Διάφορα στατιστικά στοιχεία και έρευνες έχουν δείξει πως τα επίπεδα άγχους εκδηλώνονται εξίσου σε ενήλικες αλλά και παιδιά μικρότερης ηλικίας. Το άγχος μπορεί να ποικίλει σε ισχύει και συνέχεια, μπορεί να εκδηλώνεται με μία απλή ανησυχία για μια ιατρική εξέταση, μια συνέντευξη για εργασία, μέχρι πιο έντονη και δύσκολη κατάσταση που φτάνει στα όρια της αυτοκαταστροφής και του τρόμου, που οδηγεί σε αδικαιολόγητο πανικό. Γενικότερα, το άγχος επηρεάζει την υγεία σας και περιορίζει την ποιότητα στον τρόπο ζωής σας. Αν έχετε άγχος, να είστε σίγουρα πως δεν είστε μόνοι.

Η κινέζικη ολιστική ιατρική δεν αποδέχεται καμία ψυχική διαταραχή ως κάποιο συγκεκριμένο σύνδρομο. Αντ 'αυτού, στοχεύει να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα του άγχους και των συναισθηματικών διαταραχών σαν κάτι μοναδικό για κάθε ένα άτομο εφαρμόζοντας ένα συνδυασμό τεχνικών συμπεριλαμβανομένου του βελονισμού, διατροφικών αλλαγών και ασκήσεων για την αποκατάσταση των ανισορροπιών που εκδηλώθηκαν στο σώμα. Ως εκ τούτου, μια έρευνα έδειξε πως 100 ασθενείς που έλαβαν τη θεραπεία του βελονισμού και της ολιστικής ιατρικής για το άγχος, σε καθένα από αυτά τα 100 άτομα εφαρμόστηκε μια μοναδική, εξατομικευμένη θεραπεία με διαφορετικά σημεία βελονισμού, και διαφορετικό τρόπο ζωής και συστάσεις διατροφή.


Παρακάτω αναφέρονται μερικές περιπτώσεις που ο βελονισμός και η κινέζικη ιατρική μπορεί να βοηθήσει δραστικά: 

Καταθλιπτικές διαταραχές - Κοινά συμπτώματα των καταθλιπτικών διαταραχών περιλαμβάνουν: μειωμένο ενδιαφέρον για δραστηριότητες, αϋπνία, κόπωση και αίσθημα αδιαφορίας. Ακόμα και όταν η κατάθλιψη είναι υποκλινική, το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος είναι σε κίνδυνο και τα συμπτώματα μειώνουν και βλάπτουν την απόδοση στην εργασία και τις κοινωνικές σχέσεις. Οι θεραπείες του βελονισμού μπορούν να ρυθμίσουν αυτές τις ανισορροπίες, να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, και να επηρεάσουν άμεσα το σώμα στον τρόπο που διαχειρίζεται το άγχος και την ψυχική του υγεία.

Υπερκινητικότητα & έλλειψη συγκέντρωσης - Μια κατάσταση του εγκεφάλου που καθιστά δύσκολο να συγκεντρωθεί κάποιος ή να ελέγξει την παρορμητική του συμπεριφορά, κάτι το οποίο δε συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει να ενισχύσει τη συγκέντρωση, να μείωση τη νευρικότητα, να ενισχύσουν τις τεχνικές διαχείρισης της διάθεσης και να μείωση την υπερκινητικότητα.

Άγχος και στρες - Το άγχος αποτελεί το πιο ευρύ φάσμα εκδηλώσεων συναισθηματικών διαταραχών, από μια ήπια ανησυχία με φυσικές αντιδράσεις όπως ναυτία, αϋπνία, δυσκολία στην αναπνοή και κρίσεις πανικού. Μερικές φορές το άγχος είναι μια υγιής αντίδραση στο στρες της καθημερινής ζωής και των νέων καταστάσεων. Ωστόσο, το άγχος που εμφανίζεται τυχαία ή υπερβολικά είναι ένα σημάδι για να σας προειδοποιήσει για κάτι. Ο βελονισμός και η κινεζική ιατρική μπορεί να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση τόσο των ψυχικών και σωματικών συμπτωμάτων του άγχους, δημιουργώντας αρμονία και ισορροπία στη ζωή του ασθενούς.

Τα θέματα ψυχικής υγείας έχουν την καλύτερη διαχείριση όταν ο ασθενής συνεργάζεται με τον εκάστοτε επαγγελματία υγείας ώστε να ανταποκριθεί η θεραπεία το μέγιστο δυνατό στις ανάγκες του κάθε ατόμου. Ο βελονισμός είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη διαχείριση οποιασδήποτε τέτοιας κατάστασης, δεδομένου ότι χρησιμοποιείται για να βοηθήσει το σώμα να αποκαταστήσει την ισορροπία, αντιμετωπίζοντας τη ρίζα του προβλήματος της διαταραχής, ενώ μειώνει τα συμπτώματα.

Ρωτήστε τον βελονιστή σας και να είστε σίγουροι πως θα είναι δίπλα σας για να αντιμετωπίσετε και να διαχειριστείτε από κοινού οποιαδήποτε δυσκολία εκδηλωθεί στο σώμα σας ή στην ψυχική σας υγεία.

Με αγάπη για τον Άνθρωπο και τη Φύση!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου